Om TINE

Året som gikk

Disse smakebitene fra årets hendelser viser at TINE har mange jern i ilden. Vi takker for gjeve bransjeutmerkelser, og jobber jevnt og trutt videre med å opprettholde vår posisjon med produkter og tjenester av høy kvalitet.

2017 var et begivenhetsrikt år i TINE. Det er aldri lett å plukke hendelser til en årskavalkade. I tekst og bilder forsøker vi å vise spennvidden i våre aktiviteter. Fra den store verden til det helt nære. Fra USA til Hardanger. Fra en statsminister til en gruppe lærlinger. Fra en kronprins til en OL-vinner. Fra storbymiljø til miljøet i fjøset. Fra mat for eldre til mat for gastronomer. 

Alt dette er smakebiter fra TINEs historie 2017

2017 – Året som gikk

Januar

– Sølv er gull for meg, sier Christopher Davidsen på den norske finalefesten etter å ha sikret andreplassen i Bocuse d’Or, kokkenes verdensmesterskap. TINE er stolt sponsor.

Februar

H.K.H. Kronprins Haakon besøker TINEs meieri på Kalbakken sammen med daværende LO-leder Gerd Kristiansen.

Mars

TINE lanserer Oslos første hybridlastebil. Den leverer varer miljøvennlig og lydløst i den innerste Oslo-kjerne. – Jeg er stolt av TINE, dere viser vei, sier byrådsleder Raymond Johansen bak rattet i bilen.

Mars

TINE går til topps da norske forbrukere for sjette år på rad kårer Norges mest bærekraftige merkevare. Sustainable Brand Index er Skandinavias største forbrukerundersøkelse om bærekraftige merkevarer.

April

Lærlinger blir dyktige fagfolk ved å delta på meierifaglig kurs i TINEs regi. 11 lærlinger fra TINE-anlegg rundt om i landet deltar i matfag.

Mai

Statsminister Erna Solberg skyter startskuddet for rekordstor TINEstafett. 6000 elevene fra 106 ulike Oslo-skoler løper på Bislett stadion.

Juni

Jarlsberg® i støtet! Både i USA og Australia omtales Jarlsberg® i positive ordelag. Jarlsberg® er på mat-TV i USA, der den framstilles som perfekt blant annet til burger.

Juni

Marit Bjørgen besøker TINE Fotballskole på Høybråten. Hun snakker om viktigheten av påfyll når man er i aktivitet. Hun deler ut produkter fra «Smart idrettsmat», som er et konsept med variert og sunnere matutvalg som tilbys på idrettsarenaer.

Juli

En ny rapport utarbeidet av Samfunnsøkonomisk analyse viser at TINE genererer 25.000 årsverk og 20 milliarder kroner, og er dermed en viktig del av norske basisnæringer.

Juli

Antibiotikaforbruk og jurbetennelser på norske gårdsbruk er redusert med 61 prosent pr. årsku fra 1994 og fram til i dag.

Juli

TINE har i 17 år solgt sesongjuicen Sunniva eple. Selskapet satser nå enda mer på det som kommer fra Norge, og ikke minst fra Hardanger. Derfor dobles nå mengden av frukt og bær som kjøpes inn fra bønder i området.

August

Dagligvarebransjen legger beslag på fem plasser i YouGovs topp 10-rangering av landets sterkeste merkevarer det siste året. TINE havner på tredjeplass, bak Finn og Kiwi.

August

Storhusholdning er i kraftig vekst i USA. TINE kjøpte i fjor en tredjedel av selskapet Lotito, som er en stor storhusholdningskanal. Her besøker konsernsjef Hanne Refsholt pakkeriet og hovedkvarteret til Lotito i New Jersey, New York.

August

Statsminister Erna Solberg markerer med en sprengladning at byggingen av TINEs nye meieri på Flesland er i gang. Det nye meieriet skal bli Nordens mest effektive og framtidsrettede miljømeieri.

September

Meieriet på Tunga tar imot to nye lærlinger i industriell matproduksjon. NHOs region-direktør, og tidligere statsråd, Tord Lien er til stede for å se og lære hvordan TINE jobber med fagopplæringen.

Oktober

TINEs klimaprogram #KUKRAFT™ skal gi verdens mest bærekraftige mattransport med klimavennlig biogass fra kumøkk. 200.000 norske kyr som leverer melk til TINE, blir det viktigste bidraget for å nå målet.

November

Kvit Geitost Lagra og Norvegia® Special Reserve får medalje i World Cheese Awards i London. Ostene blir dermed rangert øverst blant over 3000 bidrag fra hele verden. Neste år går verdensmesterskapet i ost i Bergen.

Desember

Norge er pålagt av WTO å kutte subsidiering av Jarlsberg®. TINE beslutter derfor å bygge et stort meieri i Cork i Irland, som skal produsere Jarlsberg® med irsk melk. Meieriet har et budsjett på 77 millioner euro.