Om TINE

Våre merkevarer

TINE Gruppa har over 110 merkevarer i Norge. De fleste er meieriprodukter laget på norsk melk, men også juiceprodukter, iskrem, ferdige middagsretter, margariner og desserter inngår i det norske sortimentet.

Internasjonalt har TINE Gruppa datterselskaper i Sverige, Danmark, USA og Storbritannia. Melka er fundamentet i TINE Gruppas virksomhet. Merkevaren Tinemelk® er en av Norges mest kjente merkevarer og av stor verdi for TINE. I løpet av de siste tiårene har melkeforbruket gått nedover. TINE søker derfor stadig etter ny anvendelse av råstoffet og tilpasser produktsortimentet etter forbrukernes ønsker og behov. TINE har forsket på smak i mange år og vet at det å lage sunnere produkter med god smak, handler om mye mer enn å fjerne sukkeret fra produktene. Her er noen av produktnyhetene fra 2017 fra inn- og utland:

Produktnyheter 2017

Østavind®

Forbrukerne ønsker en hverdagsost med mer smak, derfor lanserer vi Østavind®. Den er like godt egnet til brødskiva som til matlaging og snacks.

JUNIOR Fløtemysost 26 %

JUNIOR Fløtemysost 26 % er den eneste brunosten tilsatt jern. Undersøkelser viser at mange barn får i seg mindre jern enn hva som er anbefalt.

TINE Lett 2 %

TINE Lett 2 %, er et godt alternativ til rømme og har en fyldig konsistens og en mild smak som passer til det meste.

Biola Frukt+Grønt

Biola Frukt+Grønt er laget på laktosefri, syrnet lettmelk og inneholder 1,5 prosent tilsatt sukker. Den har en frisk og god smak av grønnsaker og frukt.

Litago® UTEN

Litago® UTEN er den aller første sjokolademelka i Europa som er helt uten tilsatt sukker eller søtstoff. Den er dessuten laktosefri. Selv om Litago® UTEN ikke er tilsatt sukker går det ikke på akkord med den deilige Litago®-smaken. Nå får du den også på 1-liters kartong.

Tinemelk juledesign

I 2017 fornyet TINE det tradisjonsrike juledesignet på melkekartongene ved å gi den tradisjonelle fjøsnissen hovedrollen. Det var imidlertid ulven på helmelkkartongen som skapte størst oppmerksomhet.

Sprett frukt- og grønnsaksyoghurt

Sprett frukt- og grønnsaksyoghurt er tilpasset barna både når det gjelder smak og konsistens. Den er kjempegod alene, men du kan også bruke yoghurten til å lage en spretten smoothie eller en helt egen frossen yoghurt-ispinne.

Piano Vaniljesaus Zero

Piano Vaniljesaus Zero er søtet med søtstoff og har 35 prosent mindre fett enn annen vaniljesaus. Smaken og konsistensen er lagt tett opptil dagens Piano Vaniljesaus.

Kesam® Mager Naturell

Kesam® Mager Naturell er rik på protein, og er et godt valg for dem som ønsker seg sunne og magre produkter med et høyt proteininnhold. Kesam® Mager Naturell egner seg godt til dipper, dressinger, som tilbehør til mat eller sammen med nøtter og bær.

14 Kesam® kvarg med jordbærsmak

14 Kesam® kvarg med jordbærsmak er en ny og spennende kvarg, med rund og fyldig konsistens og en frisk smak av jordbær. Toppingen består av granola med havre og trendy chiafrø.

Styrk fettfri syrnet melk

Styrk fettfri syrnet melk er naturlig rik på vitamin K2, kalsium og vitamin D. I tillegg er den fettfri og har 50 prosent mer protein enn annen melk. Samtidig får du alle de andre næringsstoffene som melk helt naturlig inneholder.

14 Havregrøt

14 Havregrøt kommer nå med ny eple- og kaneltopping. Forbrukerne ønsker mer variasjon i spiseklar havregrøt, og nå kommer vi med et alternativ uten nøtter. Denne havregrøten kommer med en granolatopping med tørket eple og med smak av kanel.

Sprett Yoghurt Banan Uten

Sprett Yoghurt Banan Uten inneholder ikke sukker og er heller ikke søtet med søtstoff, men har et naturlig innhold av sukker fra melk og frukt. Alle Sprett-produktene er laktoseredusert, uten e-stoff og tilsatt vitamin D.

Sunniva®Kaldpresset

Sunniva®Kaldpresset juice er utviklet i samarbeid med den internasjonale aktøren Coldpress®. Juicen er laget med HPP-teknologi, som framstiller juice og andre drikker uten bruk av varmebehandling.

TINE Laktosefri Crème Fraîche

Salget av laktosefrie produkter øker. TINE har en rekke laktosefrie produkter som egner seg svært godt for personer med laktoseintoleranse. TINE Laktosefri Crème Fraîche er et produkt med svært gode kokeegenskaper. TINE Crème Fraîche er kremet, rund og ypperlig til koking. Kan også vispes.

TINE Laktosefri meierismør

Laktosefritt meierismør, kjernet av fersk fløte. Meierismør blir brukt av kokker og matelskere på grunn av sin gode smak og evne til å løfte fram andre smaker.

Ostecompagniet AS

Selbu Blå Økologisk

Selbu Blå Økologisk er en mild blåmuggost med kremet konsistens – mild nok til at den også passer for nybegynnere. Selbu Blå Økologisk kan nytes på godt brød, gjerne med honning og nøtter til, eller i en salat.

Fjordland AS

Tradisjonsmat fra Arne Brimi

Fjordland lanserer tre nye tradisjonsrike middags-retter utviklet i samarbeid med Arne Brimi: Viltboller, Grove middagskaker og Lammelår.

Diplom-Is AS

Fruitero Smoothie Mango

Fruitero Smoothie Mango med 50 prosent frukt er en av årets iskremnyheter fra Diplom-Is.

Døla-Is

Med navnet Døla-Is lanserer Diplom Is en helt ny serie innen boksis inspirert av norske dessertsmaker. Fløten er økologisk og med smak av ostekake med bringebær, blåbærpai, bakte epler og karamelliserte mandler samt klassisk vanilje.